Лікування екземи на обличчі

Екзема – це поширене шкірне захворювання, яке провокує висипання на шкіри, почуття сверблячки та печіння. Дане захворювання не передається від людини до людини, тому ви можете спокійно контактувати з хворим і не турбуватися про своє здоров’я. Давайте розберемося, через що виникає екзема.

Причини розвитку захворювання

Багато факторів може спровокувати розвиток такого шкірного захворювання, це може бути банальна спадковість або травма шкіри. У більшості випадків причинами до розвитку екземи є:

  • Алергія;
  • Вплив токсичних засобів на шкіру;
  • Захворювання органів ШКТ;
  • Слабкий імунітет;
  • Проблеми в ендокринній системі;
  • Захворювання нервової системи;

Рідкісні ситуації, коли провокування даного захворювання характеризується впливом лише одного фактора, оскільки практично завжди його провокують відразу кілька факторів.

Як проявляється екзема на обличчі?

У більшості випадків екзема з’являється на бровах, повіках, губах та носі. Усі поразки, зазвичай, мають симетричний характер. Тобто, якщо висип з’явився з лівої частини обличчя, то дуже скоро він з’явиться і з правої частини. До звичайних симптомів такої проблеми відносять набряклість та висипання на обличчі, які виглядають як бульбашки та червоні плями. Залежно від цього, який стадії перебуває захворювання, може виникати почуття сверблячки. Якщо не займатися лікуванням патології, то вона посилюватиметься.

Не варто займатися лікуванням цього захворювання самостійно, тому що ви можете спровокувати розвиток гнійних запалень, підхопити інфекцію, і лише посилити перебіг захворювання. Звертайтеся до фахівців нашого медичного центру, які вам допоможуть. Ми проведемо візуальний огляд, зберемо повний анамнез і проведемо всі необхідні дослідження для того, щоб підтвердити діагноз і мати можливість підібрати коректне лікування. Залежно від того, як у вас протікає хвороба, залежатиме курс лікування.

Досить терпіти це захворювання, яке завдає дискомфорту, і посилює зовнішній вигляд. Звертайтеся до фахівців, які зроблять все для того, щоб позбавити вас цієї проблеми, і повернути повноцінний і здоровий вигляд шкіри на обличчі. Ми використовуємо тільки сучасні методики лікування, що дозволяє нам досягти бажаного результату.